komikerne2 Onsdag 7. Februar 2018

Liker du å få folk til å le?

Har du interesse for humor? Synes du Kevin Hart eller Dave Chappelle er morsom? Vil du kanskje starte med stand up selv? I vinterferien har vi stand up/humor-workshop. Vi har med oss komikerne Bjørn Daniel Tørum, Zane Khan og Jon Gjerde.

Vi har bare 15 plasser, så her gjelder det å melde seg på ASAP. Send mail til Namra med navn, alder og telefon nr. for å melde deg på: namra@agendax.no

Her er mer info om workshopholderne og hva som skjer:

 

Mandag 19. februar kl. 16.00-19.30. «Hva er stand up?» med Zane Khan

Denne dagen blir det skriveøkt med humorkongen Zane Khan. Han er, i tillegg til å være Åpent Hus-ansvarlig på Agenda X, stand up komiker og samfunnsdebattant. Zane kom til Norge fra Gambia som 4-åring en kald sommerdag på starten av 90-tallet. Han var den første svarte gutten i klassen, den første og siste utlendingen som kysset Marte i 1997, og den første med afrikansk opprinnelse som tok jaktlappen i Bærum i 2006. Alle disse små tilbakeblikkene, minnene og opplevelsene som norsk-gamber, innvandrer og svart, danner fundamentet i humoren hans. På scenen introduserer han publikum for diverse karakterer fra sitt eget liv.

Siden 2013 har han utviklet sin egen særegne stemme innen standup i Norge. I 2014 fikk han sitt eget segment på NRK’s Berrum og Beyer kalt ”Gambian Comedy Show” og i 2015 var han med i NRK sin Humorlab ”Rett Rundt Hjørnet”.

Zane Khan setter samfunnsutfordringer på spissen, og får deg til å le samtidig.

Dagen avsluttes med et mini-show hvor du kan øve på å snakke fra scenen.

Tirsdag 20. februar kl. 16.00-19.30. «Hvem er jeg?» med Jon Gjerde og Zane Khan

Det blir skriveøkt med humorkongen Zane Khan og en av de første som gjorde stand up i Norge, nemlig Jon Gjerde. Jon har opptrådt på mange klubbscener og gjort flere «smale» soloforestillinger: «Jon Gjerde Står Opp» på Black Box Teater, Oslo i 2000, «Viagramonologene», Sandvika teater, 2001 og «Punchline» i Drammens Teater i 2003, for å nevne noen. Jon driver Stand Up Drammen og i stand up miljøet karakteriseres han som «en levende legende». Jon Gjerde har også spilt i noen kortfilmer, og mange reklamefilmer. Han har også vært med i situasjonskomedier som «Bot & Bedring» og «Hotel Cæsar».

Etter skriveøkten blir det ekskursjon til Henriksen for å se stand up med blant andre Bjørn Daniel Tørum og Zane Khan (showet starter 20.00).

Onsdag 21. februar kl. 16.00-19.30. Stand up med Bjørn Daniel Tørum og Zane Khan

Denne dagen har vi fått med oss Tønsberg komiker Bjørn Daniel Tørum. I løpet av sine 11 år på stand up-scenen, har Bjørn Daniel han allerede rukket å gjøre fem helaften stand up forestillinger. Gode anmeldelser i pressen og overskrifter som «En sikker deal» og «Solid materiale» har gitt gode besøkstall med svært fine tilbakemeldinger fra publikum. Bjørn Daniel har tunert med kjente komikere som Bård Tufte Espen Eckbo, Atle Antonsen og Jon Almås. Han har produsert flere suksessfulle shows, blant annet webserien «Tinder-daten fra Helvete».  

Bjørn Daniel jobber for tiden med et nytt helaften show, og han holder på å etablere seg i London hvor han allerede har fått innpass på store og etablerte klubber som the Comedy Cafe og the Comedy Store.

Han kommer til å snakke generelt om stand up og dele sine historie, før det blir en skriveøkt med han og Zane.

Torsdag 22. februar kl. 16.00-19.30. Historiefortelling med Zane Khan 

Her skal vi prøve å finne morsomme historier om oss selv eller en hendelse, og jobbe med hvordan man kan bygge opp en historie med en god puncline.

Fredag 23. februar kl. 16.00-20.00. Show 

Denne dagen kan alle som har deltatt på de ulike workshopene vise seg frem på scenen. Det blir forberedelse før showet.

Det er gratis å delta og det blir mat fra kl. 15.00. Workshopene er for alle mellom 13 og 26 år.

 

Kommentarer

kommentarer