MH-Portrett Fredag 8. Mars 2019

Kultur-queen Miriam

Vi har fått en ny leder for kulturaktiviteter her på Agenda X, nemlig Miriam Haile. La oss bli litt bedre kjent med henne!

– Hvem er du ‘a?

– Jeg er en åpen person som har en bakgrunn i kunst og kultur, med fokus på billedkunst. Jeg har drevet med film, foto, tekst og aktivisme de siste årene.

– Hva slags musikk liker du?

– Spillelisten min er en god blanding av Hip Hop, Soul, Afrobeats, Township-Tech, Trap, Ethiopian/Eritrean-jazz og Electro Trash.

– Hvem er dine forbilder? 

– Jeg har maaange forbilder! De har gjerne til felles at de på en eller annen måte mistet sine rettigheter pga av nasjon, grenser og politikk, hvor de alle har brukt kunst og aktivisme #artivism for å bli sett og til mobilisering. For å namedroppe noen, innenfor billedkunst er jeg veldig fan av iranske Shirin Neshat, hun er jo et ikon! Innenfor musikk må jeg nevne Aster Aweke, nok et ikon! Som 80/90-talls barn vokste jeg opp med hennes sanger. Er jo afronorsk og føler litt at det kan jeg kalle meg takket være maaaange afro-amerikanske/karibiske forfattere, så digger jo klart forfattere sånn som, Audre Lorde, hun ga meg selvtillit til å ta mere plass. Alle burde lese alt av Lorde, spesielt Sister Outsider! Også må jeg selvsagt nevne alle kvinner som er aktivt politisk men får mindre kredd. #Forbilder #WinnieMandelaRIP #SahleWorkZewde #AllOurAfricanAunties

Hva vil du få til som kulturansvarlig på Agenda X?

– Jeg har mange planer og ideer som jeg håper ungdommene kicker på! Noe av det jeg gjerne vil få til er workshops i beatmaking, streetart/grafitti/veggmaleri, animasjons-kurs, silketrykk, podcast, youtube-kanal og lignende. Målet er at ungdommene skal ta eierskap over sitt narrativ og selv styre debatten. Vi vil også få opp masse kunst på huset laget av ungdommene selv. Også hadde det jo vært litt lol med Hip Hop karaoke.

– Også til sist, men også det viktigste spørsmålet: Hvis du kunne vært en superhelt, hvem ville du ha valgt?

– Hmmmm,…Tror jeg ville valgt å være Storm fra X-men fordi hun styrer lyn, torden og vind og kan derfor fly. Ellers så slåss hun for fred og likestilling mellom mutanter og mennesker. And she black’o!!

Kommentarer

kommentarer