10547895_10203236618859897_5612764931511878115_o Onsdag 29. Oktober 2014

Kreativitet: Walk the Walk

SETTING
Hva: Bursdagsgave
Hvem: En god venninne på tiden
Når: 2011, 14 år

Når jeg tenker tilbake på det, så savner jeg den lille tradisjonen jeg og venninnene mine pleide å ha når vi var mindre, med å lage kreative gaver til hverandre. Tre av fire samlet seg, og vi dro til kjøpesenteret for å finne den lille enden på tråden, som kunne nøste opp kreativiteten vår. Vi lagde mange forskjellige ting til hverandre, det meste helt fra scratch.

Men den tingen jeg er mest stolt av, må være den keramiske sparebøssen vi totalt overhalte og skapte en kreasjon – og til og med et helt nytt konsept – av. Vi var inne på Panduro som er en hobbybutikk, med utallige redskaper for å hjelpe deg i gang med alt fra strikking og scrapbooking til kjede-laging.

Vi tok en helt hvit, bamseformet sparebøsse. Fant et bånd og tenkte: «Hmm… denne hadde vært fin å knyte rundt halsen på bjørnen.» Så fikk vi øye på tre rør med knapper med forskjellige former og motiver. Det var både sløyfer, små figurer, bilde av busser, av klokker – litt av alt egentlig.

523326_3698429382944_824907954_n
 
 
 
 
 
A heart to remember that you’re loved
A bus to keep you one the right track
A clock to help you remember the good times
A butterfly to help you reach for the sky
A baby to remind you that you’ll never really grow up

Disse tingene hver for seg var ganske simple og vanlige. De var som småsteinene jeg snakket om i innlegget på bloggen min – Men den slående ideen vi fikk ut av denne tilfeldige brainstormingen var å la hver knapp symbolisere noe. Et hjerte for kjærlighet, en buss for livets veier, en klokke for å skru tiden tilbake, en sommerfugl for frihet til å drømme og en baby for barndommen. Men konseptet manglet den lille detaljen som fylte tomrommet. Den hvite sanden ble nettopp den poetiske teksten som står skrevet på papiret rundt halsen på bamsen. Den var både påpekende og deskriptiv, og fylte de små sprekkene som gjorde at ideen kunne stå, ferdigblomstret uten støtte fra trepinner slik en orkide trenger støtte når den vokser.


Og slik ble ideen skapt. Av små deler som ikke egentlig hadde noen grunn til å passe sammen. Men så gjorde de det likevel, fordi vi turte å prøve.


Navnet mitt er Elma, og jeg er en 17 år gammel jente. Jeg liker at ting er morsomme, gjennomtenkte og fullspekket med innhold. Hvis dere vil lese mer av hva jeg har skrevet, sjekk ut bloggen min HER!

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer