10748706_10152339173740989_238162957_n Onsdag 5. November 2014

HIPHOP; en klesstil, en livsstil

I de urbane gater på 1970 tallet i Bronx startet en gate kultur med elementer som vi i dag har sterk tilknytning til. Den urbane kulturen var en blanding av 5 elementer- Dj/Emcee, Rap, Break dance, grafitti og beatbox. Det var på ”bloc party´s” rundt omkring i Bronx og Harlem at kidsa møttes, breaket, rappet, beatboxet og lagde graffiti. Dette ble en livs stil og etter hvert ble det utviklet en klesstil som reflekterte kulturen. Det var mange som immigrerte fra Karibien til Bronx på 70´tallet, en Dj ved navn Kool Herc har fått tittelen ”The Father of HipHop”. Dj Kool Herc oppfant På 70´tallet en ny teknikk som han kalte ”Merry go round”. Teknikken gikk ut på å legge to sampler oppå hverandre på platespilleren og spilte en kontinuerlig beat. Listen er lang på pionere innen HipHop, men de første som er nevnt i forbindelse med utvikling av kulturen er Kool Herc, Grandmaster flash og Afrika Bambaata.

Men hva er det som gjør at denne urbane kulturen har en så strek tilknytning til hvordan vi kler oss i dag. Jeg spurte 3 ungdommer fra Agenda X om hvordan de kler seg , hvem de er inspirert av og om bevisste valg.

Sedina Mari – Danser IMG_5131   IMG_5124   Inspirert av: Kendric Lamar, Chris Brown& Beyonce ”Jeg følger de urbane trendene mye på grunn av dans og vil beskrive min stil som kreativ. Jeg tar bevisste valg når jeg setter sammen klær mye inspirert av musikk.” Must have HipHop Item: Sneakers

Mudathar Hassan- Danser

IMG_5117
Inspirert av: Chris Brown, Timberland & Michael Jackson ”Jeg liker classy stil og følger ofte Timberland og hvordan han kler seg. Jeg føler også med på hvordan andre Hiphop artister kler seg.” Must have HipHop Item: Sneakers & Caps

Isabell Rohde Garder- Danser- IMG_5145 Inspirert av: Chris Brown, Beyonce & Rihanna ”Jeg synes klær er viktig og går ofte i litt baggy klær fordi det er bra å danse i og det ser kulere ut i bevegelse. Jeg setter sammen min egen stil og følger artister på sosiale medier der jeg blir inspirert av hvordan de kler seg.”

Alle 3 er altså inspirert av artister og hvordan de kler seg. Siden de alle danser følger de artister som danser og blir inspirert av hvordan de kler seg. Isabell nevnte er baggy klær ofte populært og danse med. Sneakers er noe som blir nevnt av alle 3 og en stor del av kulturen. Russel Simmons er en kar som startet Def Jam i 1984 og signerte blant annet broren sin Joseph I RUN DMC. Allerede i 1986 kom singelen

My Adidas ut som var en stor suksess for både Adidas og RUN DMC.

Russel Simmons startet seinere sitt eget firma Phatfarm som satt fokus på urban klassisk trend, og seinere Babyphat for girls drevet av Kimora Lee Simmons. I seinere tid har de fleste store Hiphop moguler kastet seg over fashion og enten gjestet kolleksjoner for store kjente brands eller startet opp et egent brand. Adidas har hatt mange på laget som Missy Elliot, Queen Latifa, og nå nylig Pharrel Williams med Originals i alle mulige farger. Nike har også hatt mange store navn med på laget, størst i år var nok kanskje Kaney West med Air Yeezy. Jordan´s samarbeidet tidligere i år med Drake og lanserte OVO Air. Kollasj Agenda X by Vickysoul Min stil er en blanding av Hiphop elementer med en classy edge. Jeg digger å bruke bandana´s i forskjellige farger som matcher outfiten. Jakken har jeg designet og produsert selv i Shanghai, sneakersene er limited edition Jordans som jeg kjøpte i Bronx når jeg bodde der.   vickysoul for Agenda X   Om Meg; Vickysoul. Jeg har de siste 3 årene studert fashion i London og New York ved siden av å produsere/skrive/synge R&B (skrevet for Konvict Muzic- Akon). Jeg har en stor lidenskap for HipHop kulturen- musikken, klærne, folkene, livsstilen og digger å skrive og utforske. Følg bloggen min videre for å lese mer om musikk og fashion, og hør på musikken jeg produserer selv. Peace Xxx

www.vickysoul.com  Instagram: @vickysoul  Twitter: @vickysoul

Kommentarer

kommentarer